Voor professionelen 

Hieronder kan u onze verschillende diensten terugvinden. Wenst u een cliënt/koppel door te verwijzen klik dan door naar onze pagina 'voor cliënten'.  Niet gevonden wat u zoekt, aarzel niet om contact op te nemen.

Consultancy/Supervisie

Soms loop je als team vast. Samen van op afstand kijken naar wat er speelt in de dynamiek als team,
tussen jou en je cliënt, om er daarna met vol vertrouwen terug middenin te gaan staan. Heb je

Heb je als team of organisatie input nodig rond het opzetten van ervaringsdeskundigheid, het uitwerken
van groepstherapeutische trajecten, het aanbod aan families of koppels intensifiëren; wij gaan met jullie
aan de slag vanuit onze kennis en kunde om nieuwe of vernieuwende acties op te zetten in jouw team of
organisatie.
Boek een kennismakingsgesprek via het contactformulier. De kostprijs van dit gesprek wordt in
mindering gebracht wanneer we samen een consultancytraject uitzetten..

Lezingen/Workshops

Wij brengen onze lezingen zowel voor een professioneel publiek als voor cliënten. Elke lezing kan omgevormd worden tot een meer op praktische georiënteerde workshop. Ook de duur is variabel van 1u tot een volledige dag.  Mail ons je min of meer concrete vraag. U krijgt van ons een offerte met diverse voorstellen. In een afstemmingsgesprek bekijken we dan de meest passende vorm.

Hieronder vind je diverse thema's. Andere topics op maat van je organisatie zijn bespreekbaar.

'The courage to face the flames': herpositioneren in het licht van intergenerationele last

Hoe ga je als therapeut met deze intergenerationele patronen aan de slag? Hoe neem je als volwassen kind afstand van je gezin van herkomst? Wat kost dit en wat kan het opleveren.


Trauma en herstel: een nieuwe verhouding

Trauma laat een wonde achter die veel verder gaat dan het (lichamelijk) geweld. Een bewuste positionering van jezelf als therapeut kan een wezenlijk verschil maken in de behandeling van complex trauma.


Kwetsbaarheid - herstel - ervaringsdeskundigheid

Bij herstelondersteunende zorg zijn de kwaliteiten en talenten van mensen het uitgangspunt. We vertrekken niet vanuit een diagnose of behandelplan maar vanuit de mens. Kortom herstelondersteunende zorg is een attitude en de herstelvisie een mensvisie. Hierbij is de inzet van ervaringsdeskundigheid niet weg te denken. Deze vorming draagt bij tot het implementeren van deze werkende elementen in je organisatie. 

Meer titels:

Communicatie en psychisch herstel

Bevredigende communicatie begint bij een goede afstemming met jezelf en hoe dit verbaal en non verbaal over kunnen brengen naar de ander. Sterker staan in communicatie bevordert zodoende ook je mentaal welzijn en blijven staan in belangrijke relaties.


Communicatie als team(leider)

Communicatie doe je samen. Hoe lopen onze beïnvloedingen binnen ons team? Hoe kan ik als teamleider mijn verantwoordelijkheid nemen en goede communicatielijnen uitzetten. Hoe kunnen we als team elkaar via afgestemde communicatie naar een hoger niveau tillen. Wat met conflicten? Hoe kunnen we ook in uitdagende gebeurtenissen elkaar proberen te bereiken ipv te verliezen in strijdpatronen.


Communicatie met familie en andere belanghebbenden

We leven als mens niet in een vacuüm. Wat zijn belangrijke elementen in onze communicatie met het netwerk van onze patiënt?


Hoe therapeutisch aan de slag gaan met depressie - burn out - angst

Vanuit welke blindhypothese kan ik vertrekken als therapeut bij deze symptomen. En vooral hoe kan ik aan de slag gaan met concrete patiënten met deze symptomen en een diversiteit aan noden.


Suïcide

Adhv mijn eigen herstelverhaal gaan we samen aan de slag met het uitdagende appél van suïcidegedachten. Wat zijn de do's en dont's als therapeut? Wat is er nodig als team na een al dan niet geslaagde suïcidepoging bij 1 van je patiënten.


Tree of Life voor teams

Specifiek teamtraject om samen te groeien na 1 of meerdere incidenten, bv na verlies van een teamlid of een cliënt, grote veranderingen in de organisatie, meerdere burnouts bij teamleden.


Andere onderwerpen kunnen in samenspraak worden uitgewerkt. Neem vrijblijvend contact op voor verdere info.