WIE ZIJN WE

Wij zijn Cathy en Kelly. Ooit waren we therapeut en cliënt. Samen legden we een therapeutische weg af. Nu zijn we bevriende hulpverleners. Onze gelijkenissen in ambitie en doelen hebben tot dit nieuwe initiatief geleid. Daar waar we verschillen, zit net onze creativiteit en kracht.                   Deze nieuwe verhouding maakt ons uniek en verbonden

Ik ben Cathy Van Gorp. Getrouwd en mama van 2 jongvolwassenen. Klinisch psycholoog, systeemtherapeut. Ik begon mijn carrière als psycholoog in Inghelburch, het eerste psychisch revalidatiecentrum van West-Vlaanderen. Daarna was ik 12j coördinator en groepstherapeut in het dagziekenhuis de Bres AZ Groeninge . Ik heb mijn eigen privépraktijk in Zedelgem, ben auteur van tientallen systeemtherapeutische artikelen- het boek 'Ik was gestoord'. Op heden werk ik als traumatherapeut met vluchtelingen en migranten. Ik ben een enthousiaste doorbijter. Doordrongen van het circulaire, systemische gedachtegoed. Na meer dan 20 jaar in deze job nog steeds vol verwondering over de mens en zijn veerkracht. Hoe de mens in interactie kan verdwijnen, terug openbloeien en kracht vinden om vernieuwd vooruit te gaan.


Strong back, soft front, wild heart (Brené Brown).

Ik ben Kelly Vercaigne. Getrouwd, mama van een vrolijke tweeling en 2 stoere/zorgende broers. Ervaringswerker bezieler van inloophuis T'hus, docent/stagecoördinator @ucll Heverlee, medeoprichter Herstelacademie Zuid,  medewerker groepspraktijk Contour Kortrijk.  Ik ben een bruisende wervelwind die nu en dan graag eens halt kan houden. Zelfzorg en mijn gezin zijn voor mij een must. Met deze samenwerking hoop ik om hulpverleners te kunnen bijstaan in wat helpend is bij traumaverwerking. Ik geloof in ieders uniek herstel. 

'Ik begin te zijn!'