vertellingen Blog

 CK- NIEUWE Verhouding

                         Vertellingen - In gesprek met Cathy en Kelly 

"Als je een schip wil bouwen, verzamel geen mensen om het hout te verzamelen en ken ze geen taken en werk toe. Liever, leer ze verlangen naar de eindeloze immensheid van de zee (De Saint Exépury)."

Reflecteren in je therapeutisch proces is van essentieel belang. Het is belangrijk om de besproken zaken na je therapie sessie de tijd te geven te laten bezinken. Wanneer ik bij de therapeut buiten kwam, gingen de gedachten in mijn hoofd soms alle kanten uit. Deze indrukken kunnen doorvoelen vraagt tijd. Wanneer je de tijd neemt om deze te...

Blijven

31-03-2022

Diep in je emotie durven gaan, vraagt moed. Het vraagt vertrouwen in jezelf, in je systeem, vertrouwen dat je 't dragen kan.

"Als je een schip wil bouwen, verzamel geen mensen om het hout te verzamelen en ken ze geen taken en werk toe. Liever, leer ze verlangen naar de eindeloze immensheid van de zee (De Saint Exépury)."

Reflecteren in je therapeutisch proces is van essentieel belang. Het is belangrijk om de besproken zaken na je therapie sessie de tijd te geven te laten bezinken. Wanneer ik bij de therapeut buiten kwam, gingen de gedachten in mijn hoofd soms alle kanten uit. Deze indrukken kunnen doorvoelen vraagt tijd. Wanneer je de tijd neemt om deze te...

Blijven

31-03-2022

Diep in je emotie durven gaan, vraagt moed. Het vraagt vertrouwen in jezelf, in je systeem, vertrouwen dat je 't dragen kan.

In de loop van deze maand hebben we de knoop doorgehakt om onze zelfhulpgroep Ipa Agbara stop te zetten. Toen we in september vorig jaar terug live samen kwamen na een lange periode van online bijeenkomsten, stonden we al even stil bij de vraag wat de groep voor ons en de deelnemers nog betekende. Met de toen aanwezige leden stonden...

Als kind was dit één van mijn (Cathy) favoriete spelletjes met mijn zus op de lange vakantieritten naar de bergen met ons gezin. Ik ben totaal vergeten wie er de beste in was. Ik herinner me vooral dat het leuk was. Was 't het spannende spelaspect, het tijdverdrijf, de focus die ervoor nodig was, of de afstemming in het gegiechel....

"In therapie probeer je steunen op destructief recht om te buigen in verdienen van recht (Savenije, van Lawick, Reijmers, 2018)."

Lange tijd was ik me niet bewust van de impact die mijn kindstukken op me hadden in het dagdagelijks leven. Mijn destructieve kindstukken, want zo noem ik ze het liefst, belemmerden me in het voeling krijgen met mijn binnenkant. Die kindstukken waren ingesteld op overleven, er staan, niet achteruit gaan. Mezelf beschermen tegen gekwetst worden,...

Een balans staat omschreven als: een toestand van rust en harmonie. Mijn balans in evenwicht hebben, is voor mij inderdaad rust vinden en rust ervaren. Voor mijn eindwerk van mijn opleiding tot ervaringswerker maakte ik een echte balans. Een in hout gemaakte evenwichtsbalk waarmee de cliënt letterlijk kan ervaren welke aspecten bijdragen tot in...

'Ik wil je diep in mijn armen Ik wil je dicht bij mij Ik zal je lijf verwarmen en je ziel erbij O dicht bij mij (o dicht bij mij) Ik wil je dicht bij mij (ik wil je dicht bij mij) Ik wil je dicht bij mij (ik wil je dicht bij mij) Dicht bij mij, dicht bij mij...
Vertellingen Blog