vertellingen Blog

 CK- NIEUWE Verhouding

                         Vertellingen - In gesprek met Cathy en Kelly 

"In therapie probeer je steunen op destructief recht om te buigen in verdienen van recht (Savenije, van Lawick, Reijmers, 2018)."

Lange tijd was ik me niet bewust van de impact die mijn kindstukken op me hadden in het dagdagelijks leven. Mijn destructieve kindstukken, want zo noem ik ze het liefst, belemmerden me in het voeling krijgen met mijn binnenkant. Die kindstukken waren ingesteld op overleven, er staan, niet achteruit gaan. Mezelf beschermen tegen gekwetst worden,...

"In therapie probeer je steunen op destructief recht om te buigen in verdienen van recht (Savenije, van Lawick, Reijmers, 2018)."

Lange tijd was ik me niet bewust van de impact die mijn kindstukken op me hadden in het dagdagelijks leven. Mijn destructieve kindstukken, want zo noem ik ze het liefst, belemmerden me in het voeling krijgen met mijn binnenkant. Die kindstukken waren ingesteld op overleven, er staan, niet achteruit gaan. Mezelf beschermen tegen gekwetst worden,...

Een balans staat omschreven als: een toestand van rust en harmonie. Mijn balans in evenwicht hebben, is voor mij inderdaad rust vinden en rust ervaren. Voor mijn eindwerk van mijn opleiding tot ervaringswerker maakte ik een echte balans. Een in hout gemaakte evenwichtsbalk waarmee de cliënt letterlijk kan ervaren welke aspecten bijdragen tot in...

'Ik wil je diep in mijn armen Ik wil je dicht bij mij Ik zal je lijf verwarmen en je ziel erbij O dicht bij mij (o dicht bij mij) Ik wil je dicht bij mij (ik wil je dicht bij mij) Ik wil je dicht bij mij (ik wil je dicht bij mij) Dicht bij mij, dicht bij mij...

Afstemming

26-05-2021

Ogen dicht, handen gericht op geven en nemen op elkaar, adem in en adem langer uit. Het lijkt wel of je zweeft. Is dit afstemming? Voor mij wel!

Fix it!

21-04-2021

'Fix it' mijn welgekend zinnetje in therapie. Wanneer ik verwachtte dat de therapeut mij simpelweg een concrete oplossing zou aanreiken. Deze verwachting stak de kop op wanneer ik er in slaagde echt naar binnen te kijken. Ik kwam na lang wroeten en pijn verbijten tot een inzicht, een patroon waarin ik vastzat. Wat je kent, voelt veilig. Je...

Positie

31-03-2021

Nog niet zo lang geleden ging ik steevast de strijd aan om gezien en gehoord te worden. Wat de gevolgen ook waren, ik ging voor mijn gelijk. In mijn hoofd dacht ik dat dit nodig was. Positie innemen, schreeuwde ik! Nu voel ik hoeveel energie me dit kostte. Tegelijkertijd leverde het me weinig innerlijke kracht op. Het was het patroon...

Het kunnen verbinden met wat je voelt om er daarna op een constructieve manier mee om te gaan. Dit is voor mij de definitie van reguleren. Het was een weg van 'lange adem' om dit op die manier te kunnen toepassen. Het woord 'adem' is hierin zeker niet toevallig gekozen. Kunnen ademen is de kern en de start van reguleren....

Vertellingen Blog